Activiteiten

De opleiding Oost-Europese Talen en Culturen biedt natuurlijk meer aan dan de reguliere lessen. Permanente vorming bieden aan alumni, toekomstige studenten en geïnteresseerden is een van de centrale doelen van de opleiding.

Wetenschappelijke vorming creëert de opleiding via SEELECTS, een lezingenreeks die een forum aan nationale en internationale onderzoekers biedt. De thema’s die aan bod komen hebben alle betrekking op Centraal-, Oost- en Zuidoost-Europa, en zijn eerder breed explorerend dan eng toegespitst. Daarnaast zijn er nog conferenties en colloquia, over uiteenlopende thema's - van Oudslavisch tot moderne cultuur.

De opleiding zorgt ook voor culturele activiteiten, van lezingen over Russische muziek tot onmoetingen met Oost-Europese schrijvers. Het Gents Collectief van Poëzievertalers, opgericht door Thomas Langerak, is actief bezig met het vertalen van Russische poëzie. Daarnaast is er ook een jaarlijkse Slavische filmreeks die telkens rond een specifiek thema draait. Elke filmvoorstelling wordt voorzien van een korte inleiding.