Voor alumni

Internationalization@Home: Dostojevski en Tolstoj buiten Westen

150 jaar geleden verschenen zowel Fjodor Dostojevski’s Misdaad en straf (bij ons lang bekend als Schuld en boete) als (afleveringen van) Lev Tolstojs Oorlog en vrede. Naar aanleiding daarvan organiseert de vakgroep Talen en Culturen van de UGent op maandag 20 maart een publieksevent.

Doel van dit initiatief is studenten en medewerkers van deze verscheiden vakgroep, maar ook andere geïnteresseerden, kennis te laten maken met de impact buiten het Westen van die kleppers uit de canon van de wereldliteratuur en, bij uitbreiding, van hun twee iconisch bebaarde auteurs. Op het programma staan onder meer korte presentaties uit de afrikanistiek, arabistiek, japanologie en slavistiek, we serveren een live comic battle, een hapje en een drankje en als afsluiter volgt een adaptatie op het witte doek: Bollywood goes Dostojevski!

Gratis toegang maar inschrijven verplicht via onderstaande link:
https://webapps.ugent.be/eventManager/events/dostojevskientolstojbuitenwesten

Filmmarathon! 18 februari

We nodigen alle alumni van de opleiding Oost-Europese talen en culturen uit voor een filmmarathon: Oorlog en vrede van Sergej Bondarčuk (1969), naar de gelijknamige klassieker van Lev Tolstoj. Het is niet alleen een verfilming van een wereldklassieker, maar ook een Oscarwinnaar en bovenal een epische film van om en bij de zeven (7!) uur. Slavia zorgt voor hapjes en drankjes voor in de pauzes zodat de film (of vooral de duur ervan) makkelijker verteerbaar wordt.

18 februari, 13.15u - 22.45u, Paddenhoek 3, Gent. Gratis inkom, maar wel registreren via deze link. Hapjes en drankjes aan democratische prijzen. Meer informatie nodig - klik hier.

De alumnireünie van 17 december is alweer een tijdje voorbij. De afwezigen hadden ongelijk. Voor foto's klik hier.

Alumnivereniging Gentse Slavistiek

De Alumnivereniging Gentse Slavistiek (AGSlav) brengt op regelmatige tijdstippen oud-studenten van de opleiding Oost-Europese talen en culturen met elkaar in contact en creëert op die manier een blijvende band tussen studenten en de opleiding. Daarnaast werkt de alumnivereniging actief mee aan de activiteiten van de opleiding en de studentenvereniging. AGSlav bevindt zich ook op Facebook.

Heb je vragen omtrent de alumnivereniging? Contacteer gerust het .

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen aan de Gentse Slavistiek en / of van de alumni-activiteiten? Schrijf je dan in op de UGent-alumnidatabank. Via deze databank kan je zelf al je gegevens actualiseren.

Vacatures verschijnen op de alumni-databank via de volgende link: https://webster.ugent.be/alumnivacatures/home.cgi