Studeren in het buitenland

De opleiding Oost-Europese Talen en Culturen is een talen- en culturenstudie: via taal krijg je toegang tot de cultuur die je bestudeert. De beste manier om je taal op punt te zetten en om een first hand experience met de cultuur die je bestudeert te krijgen is ... tijd doorbrengen ter plaatse! Buitenlandervaring geeft je een enorm grote voorsprong, niet alleen voor je studies maar ook voor je latere job. Niet alleen is je taal- en cultuurkennis beter, je bent ook vertrouwd met de regio en je toont dat je flexibel bent en open staat voor nieuwe ervaringen.

Er zijn vele mogelijkheden, er is voor iedereen wat wils: kortere verblijven tijdens de zomervakantie (al na het eerste jaar!), langere verblijven tijdens het academiejaar (vanaf het derde jaar) en langere verblijven na je studies; cursussen waarin je specifiek op je taal werkt en andere waarin de cultuuraspecten een belangrijkere rol spelen. Soms moet je zelf je onderdak regelen, maar in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de studentenhuisvestingsmogelijkheden van de universiteit waar je verblijft. En af en toe is er zelfs de mogelijkheid om bij een gastgezin te verblijven.

In dit deel vind je alle informatie die je nodig hebt. Kijk ook eens wat studenten zelf over hun verblijf vertellen.

Een gouden raad: begin op tijd! Sommige procedures nemen wat tijd in beslag, soms heb je een handtekening of aanbevelingsbrief van een professor nodig, dan weer ligt de intekendatum veel vroeger dan het begin van de cursus zelf.